O nama - povijest tvrtke

1977 g. - Otvoreno predstavništvo i servis u Splitu tvrtke "ELEKTROKOVINA" Maribor, proizvođača elektromotora, crpnih sustava, automatike i opreme.
1990 g. - Osnovana je tvrtka "ELEKTROKOVINA ADRIA" d.o.o. Split, Vukovarska 52a u mješovitom hrvatsko - slovenskom vlasništvu.
1993 g. - Tvrtka "ELEKTROKOVINA ADRIA" d.o.o. Split je u potpunosti hrvatska tvrtka u privatnom vlasništvu s kontinuitetom djelatnosti na području cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine.
1993 g. - Započinje dugogodišnja uspješna poslovna suradnja sa vodečim svjetskim proizvođačem na području pumpne tehnologije: Grundfos - Danska.
2003 g. - Započinje poslovna suradnja s renomiranim proizvođačem industrijske automatike Danfoss - Danska.
2003 g. - Zbog povečanja obima poslovanja otvorena je velika servisna radionica i skladište na adresi Kopilica 62, Split.
2003 g. - Osnovana je tvrtka "ELEKTROKOVINA MOSTAR" d.o.o. Mostar, s istom vrstom djelatnosti koja radi samostalno na području Bosne i Hercegovine.2008 g. - Otvorena je poslovnica u Sarajevu tvrtke "ELEKTROKOVINA MOSTAR", radi bolje usluge svojim korisnicima na cijelom teritoriju BiH.

Grundfoss logo
Danfoss logo
ELKO logo

Djelatnosti:

Naša djelatnost je specijalizirana uz pumpnu tehnologiju svih vrsta tekućina i medija.
Našim korisnicima smo na usluzi u kontinuitetu od samog odabira crpki, opreme i automatike do dobave ili proizvodnje odgovarajućeg crpnog sustava.
Vršimo montažu i instaliranje svih crpnih sustava, uključujući izradu cjevovoda, električne instalacije te manjih građevinskih zahvata.
Za svu instaliranu opremu osigurali smo servis u garantnom i vangarantnom roku, kao i ugovorno održavanje opreme kroz cijeli radni vijek.

Specijalizirane usluge:

Vezano za našu djelatnost nudimo pakete specijalnih usluga za korisnike crpnih sustava, kao što su:
- mjerenje učinkovitosti postojećeg crpnog sustava:
Putem mjerenja radnih parametara protoka, visine dizanja i angažirane snage mjerimo učinkovitost postojećeg, često starijeg crpnog sustava, te nudimo rješenje za poboljšanje istih.
Ukoliko je rješenje ugradnja novih crpki, izračunati ćemo uštedu u odnosu na postojeći crpni sustav i vrijeme povrata investicije.

- ispitivanje kapaciteta vodocrpnih bušotina :
Putem probnog crpljenja bušotina, mjerimo kapacitet istih, te na osnovu mjerenja i parametara cjevovoda nudimo odgovarajuće bušotinske crpke.

Razvoj i kvaliteta

Po posebnoj potrebi korisnika naši stručnjaci razvijaju prilagođene crpne sustave kao i automatiku i raznu specijaliziranu opremu. Kvaliteta i dugi vijek korištenja su trajni cilj nas kao i proizvođača čije proizvode zastupamo. Stoga za opremu i usluge dajemo jamstveni rok od 12 do 24 mjeseca.

Područje djelovanja

Tvrtka Elektrokovina Adria svoje proizvode i usluge nudi i obavlja na teritoriju Republike Hrvatske a naše korisnike po potrebi pratimo i u inozemstvo.
Osnivač smo tvrtke Elektrokovina Mostar koja osim Mostara ima podružnicu i u Sarajevu a svojim korisnicima pruža usluge na cijelom teritoriju BiH, također i na teritoriju Crne Gore, Albanije i Kosova.

NOVOSTI!


Dana 01. kolovoza 2011, završila je akcija "proljeće 2011" za crpke namijenjene u kućnoj vodoopskrbi i odvodnji sljedećih tipova:
serija Basic, MQ, SPO, SQ, KP i AP.
Dana 01. rujna, kreće akcija "jesen 2011" za crpke iz dijela grijanja i klimatizacije, koja se odnosi na modele crpki UP Basic i Alpha 2.

Započela suradnja s vrhunskim proizvođačem specijalnih reparaturnih i zaštitnih premaza za industrijsku primjenu i najteže radne uvjete.

Tvrtka "ELEKTROKOVINA ADRIA" uskladila je i certificirala svoje poslovanje sukladno standardu: EN ISO 9001:2008.

"YELLOW PUMPS" je proizvođač pumpi specijaliziranih za rudarstvo i najzahtijevnije radne uvjete. Ove pumpe su po svojim karakteristikama odgovarajuće "WARMAN" pumpama.

Puštena u rad crpna stanica za navodnjavanje "Opatovac" kod Vukovara. Ugrađene su crpke Grundfos 3 x 250 kW s zajedničkim upravljanjem preko tlačnih senzora i frekventnih pretvarača.

Puštena u rad crpna stanica morske vode u ribogojilištu Maribic - Ston. Crpna stanica je opremljena pumpama 2 x 5,5 kW, pješčanim filterima i UV sterilizatorima.